МВР купува 1300 метра метални заграждения

МВР купува 1300 метра метални заграждения.
МВР купува 1300 метра метални заграждения. / БГНЕС

МВР е обявило обществена поръчка за закупуването на близо 1300 метра метални заграждания и 30 подвижни системи за принудително спиране на автомобили с метални шипове, тип “Таралеж”, както и предупредителни знаци. Стойността на поръчката е близо 150 000 лв. без ДДС, предаде репортер на БГНЕС.

Доставката на съоръженията трябва да се осъществи до пет месеца след сключването на договора с фирмата, която предложи най-ниска цена.

От документацията към обществената поръчка, не се разбира причината, поради която вътрешното министерство се налага да купува нови метални огради и помощна техника за принудителни спиране на автомобили. Сред възможните причини, може да е предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз от България, което стартира на 01 януари 2018 г. и ще продължи шест месеца.

В този период, основно в София, се очакват над 20 000 участници в делегации от страни-членки на ЕС и трети държави. Във връзка с мерките за сигурност на гостите, районът около НДК, където ще се провеждат голяма част от форумите на българското председателство, ще се наложи да бъде поставен под тотална полицейска блокада.

Ето и какво купува МВР: 400 бр., т.нар. “леки парапети”, всеки от които са с дължина по два метра и височина – 1,2 м.; 220 бр., т.нар. “прави плътни парапети”, всеки от които с дължина 1,5 м. и височина – 1,3 м.; 10 бр., т.нар. “ъглови парапети”, всеки от които с дължина 1,4 м. и височина 1,2 м.; 15 бр. т.нар. “преходно платно”, всяко от които с дължина от 40 см. и височина от 1,4 м.; колички за превоз на металните парапети, вериги и скоби за съединяването им. МВР ще получи и 30 бр. системи за принудително спиране на автомобили, тежащи до 40 кг. и 30 знака, които предупреждават за поставянето на веригите с металните шипове. /БГНЕС